Hrvatsko društvo lobista od svojeg osnutka aktivno radi na promociji profesionalnog lobiranja kao ozbiljnog i legitimnog posla.  Jedan od osnovnih ciljeva HDL-a je i edukacija odnosno usavršavanje lobista kao i informiranje zainteresiranih krugova profesionalaca o samoj profesiji lobiranja.

Lobistički seminari redovna su aktivnost HDL-a kojima se obrazuju hrvatski poduzetnici i menadžeri za poslove gospodarskog lobiranja i zastupanja interesa u tijelima državne vlasti kroz konstruktivni dijalog u cilju postizanja veće transparentnosti pri donošenju političkih i poslovnih odluka, a u svom radu ima i podršku Europske komisije. Predavači su vodeći hrvatski lobisti akreditirani u Bruxellesu i stručnjaci s međunarodnim iskustvom u području lobiranja i javnih poslova.

Teme lobističkih seminara kreću se od osnovnih pojmova i definicija lobiranja kojima se nastoji objasniti koliko je složeno i visokoprofesionalno zanimanje lobista, koja je ključna razlika lobiranja i korupcije te koji su osnovni uvjeti za obavljanje posla lobiranja.

Strateško lobiranje sastavni je alat svake ozbiljne kompanije koja želi imati dobar imidž i poslovne rezultate, a pogotovo biti utjecajna i prisutna na mjestima gdje se donose najvažnije odluke. Upravo tu uviđa se i važnost ovakvih seminara koji sudionicima, uz teorijsko, znanje, daju i konkretne primjere modernog lobiranja u političkoj i poslovnoj praksi.

S obzirom na široku mrežu različitih društvenih subjekata koji obuhvaćaju lobističko djelovanje, zahtjevi struke su multidisciplinarni i traže poznavanje menadžmenta, politike i političkog sustava te psihologije i kulture ponašanja. Profesionalni lobisti moraju se posvetiti stalnoj nadogradnji znanja i vještina iz tih područja, a lobistički seminari nude upravo to.

Neki od cijenjenih dosadašnjih predavača jesu:

·         dr.sc. Mate Granić, počasni predsjednik HDL-a i vlasnik lobističke tvrtke Magra d.o.o.

·         Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca

·         Marijan Kostrenčić, prokurist i vlasnik tvrtke Intel d.o.o.

·         Dubravko Miholić, partner u Hauska i Partner

·         dr.sc. Dubravka Sinčić Ćorić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

·         Davor Štern, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

·         Natko Vlahović, vlasnik Vlahović Grupe d.o.o.

Galerija

Gallery

© Copyright 2023. Powered by WordPress