HDL je u 2013. godini izdao prvi broj časopisa Umijeće lobiranja. Časopis je volonterski projekt HDL-a u suradnji sa studentima Ekonomskog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz profesionalnu potporu izvršne operativne kompanije Taraban Lobi.

Ovakva inicijativa nastala je iz nužnosti osvješćivanja javnosti kako je lobiranje neizostavan dio procesa donošenja odluka u demokratskim sustavima. Pravo je vrijeme za demistifikaciju struke i razbijanje stereotipa koji se vežu uz lobiranje. Naša je želja ovim časopisom informirati i educirati javnost  te promovirati lobističku profesiju.

Časopis donosi vijesti iz regije i svijeta, analize i intervjue s lobistima te će u narednim izdanjima detaljno obrađivati teme poput metoda i tehnika lobiranja, edukacije, lobističkih udruženja, javnog zagovaranja nevladinih organizacija i grasroots kampanja.

Tema prvog broja časopisa Umijeće lobiranja bila je regulacija lobiranja upravo iz razloga što je lobiranje kao takvo nedovoljno regulirano i uz njega se vežu negativne konotacije. Aktualno je to pitanje i u Hrvatskoj gdje zakon o lobiranju još uvijek nije donesen za razliku od zemalja regije kao što su Slovenija, Crna Gora i Makedonija.

Časopis izlazi na godišnjoj bazi, a besplatni primjerak prvog izdanja možete prelistati ovdje.

Galerija

Gallery

© Copyright 2023. Powered by WordPress